ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΔΗΣΗ

Η λιπομέτρηση γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα μέσω βιοηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ). Αποτελεί μία μη παρεμβατική και γρήγορη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της σύστασης του σώματος και υπολογίζει δύο συστατικά:

  • την  λιπώδη μάζα σώματος
  • την άλιπη μάζα σώματος

Στη βιοηλεκτρική εμπέδηση δυο ηλεκτρόδια τοποθετούνται, το ένα στο χέρι και το άλλο στον καρπό και αλλά δυο στο πόδι και στον αστράγαλο αντίστοιχα. δημιουργόντας ένα «κύκλωμα». Μέσω της αντίστασης που συναντούν καθώς διέρχονται μέσα από σώμα υπολογίζουν το λίπος του οργανισμού. Κατά τη μέτρηση της βιοηλεκτρικής εμπέδησης Ηλεκτρικό ρεύμα μικρής τάσης διέρχεται στο σώμα (800 Α στα 50 kHz) και διαχωρίζει τους ιστούς (επειδή ο κάθε ιστός έχει διαφορετική διαπερατότητα στο ρεύμα). Οι μυϊκοί ιστοί επιτρέπουν τη διέλευση ρεύματος,  ενώ το λίπος είναι κακός αγωγός και άρα την εμποδίζει (Kamimura et al, 2003).

ΔΕΡΜΑΤΟΠΤΥΧΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η δερματοπτυχομέτρηση αποτελεί ένα παλαιότερο τρόπο υπολογισμού του υποδόριου λίπους .

Αποτελεί μία μια εύκολη μέθοδος, πολύ αξιόπιστη. Η μέτρηση γίνεται σε 4 σημεία του σώματος. Για να ελέγξουμε το λίπος με αυτή τη μέθοδο πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση από το άτομο που θα την πραγματοποιήσει.

.

Έλεγχος Βάρους

Κλινική Διατροφή

Αθλητική Διατροφή

Εγκυμοσύνη - Οικογένεια

Αισθάνεστε έτοιμοι;

Είναι ευκαιρία να βελτιώσουμε τον τρόπο διατροφής σας, Επικοινωνήστε για να κλείσουμε ένα ραντεβού.